donderdag 6 december 2012

Gaudi in Barcelona

Een lang weekeinde Barcelona leverde heel wat mooie plaatjes op. Net met de buurvrouw een bakje koffie gedronken en de foto's bekeken; bleek het al 2 uren later te zijn toen we klaar waren...
Dat zal ik jullie dus maar niet aandoen.

Veel van Gaudi gezien. Wat prachtig! (over de prijzen zullen we het maar niet hebben) Zeer de moeite waard! Zo inspirerend.
Ik zie al een hoed voor me die ik wil maken; een met zo'n schoorsteen à la Gaudi. En met de kinderen een leuk tuinproject maken, zie ik ook al helemaal zitten; en de kinderen ook!
Onze kinderen (11, 13 en 17 jaar) vonden het trouwens ook allemaal prachtig.

Voor las Ramblas hoef je (ik) niet naar Barcelona. Maar de wijken eromheen zijn erg leuk om doorheen te dwalen, vooral aan de noordkant in de Barri Gotic.
Er zijn prachtige gebouwen van de hand van Gaudi, zoals de Casa Batlo, Parc Guëll, en de Sagrada Familia. Jammer genoeg was Palau Guël net dicht toen wij er voor stonden.
Maar ook andere architecten hebben schitterende gebouwen voortgebracht, waar ik graag nog naartoe was gegaan als we nog meer tijd  hadden gehad. Zoals het Palau Musica.
Ik had een goede gids van de ANWB gekocht, waar veel achtergrondinformatie in stond. Alleen de entreeprijzen zijn enigszins achterhaald.

1 opmerking:

  1. Toen wij daar waren heb ik zoveel boeken van gaudi gekocht, en ze later heel vaak ingekeken, dat ik er nu zo langzamerhand niet meer het idee heb dat ik er iets uit wil maken. Maar als je het nog nooit hebt gezien is het zeker de moeite waard

    BeantwoordenVerwijderen